Masal Terapisi
Masal Terapi; eğitim, davranış düzeltme, yetiştirme ve karakterlerinin gelişimi, problemlerin kaynağını bulmak için çocuk masallarının kaynaklarını ve içeriğini kullanan bir psikoloji yönüdür.
Masallarda ana karakter bir problemle karşılaşır, problemden dolayı bazı zorluklar yaşar ve bunu çözmeye karar verir. Bazen yardım alır, bazen ise kendi başına problemi çözer ve mutlu sona ulaşır. Tüm bunlar çocuğa kendi hayatını yönlendirmede etkin olduğunu gösterir. Bazen ana karakteri kendi gibi düşündürür.
Masallar fantastik öğeler barındırsa da gerçek hayattan bağımsız değildir. Ana karakterin başına kötü olaylar gelir. Çocuk karakterle özdeşim kurduğu için korku, öfke, üzüntü gibi olumsuz duygular yaşayabilir. Fakat tüm bunları güvenilir bir ortamda, güvendiği yetişkinler yanındayken yaşar. Bu güven ortamı çocuğa farklı dünyaları sağlıklı bir şekilde keşfetme olanağı sağlar.
Bu süreci de İngilizce öğretimine entegre ederek masal bitiminde hem çocuğun bilişsel gelişimine katkı sağlıyor, hem de masal bitiminde kullandığım soru-cevap yöntemleri ile çocuğun dil gelişimini ve dili öğrenme sürecini ileri taşıyorum.
Masal Terapisi Kullanım alanları: Kaygı ve Korkuyla başa çıkma, kabusları azaltma, okul sorunları, tuvalet sorunları, duygu durum düzenleme gibi.
Geri Dön